Hvordan bliver jeg turneringsspiller?

Øresund Tennis ønsker at udvikle dygtige juniorspillere, som kan repræsentere Øresund Tennis i holdkampe og ved individuelle turneringer.
Som turneringsspiller vil du dyrke din sport på et højere niveau og få mange gode oplevelser.
Øresund Tennis yder støtte til seriøs træning og mht. betaling af turneringer. Samtidig stiller vi krav til spillerne.

Her på siden kan du læse mere om det at være turneringsspiller

Generelt om turneringer

Turneringer afholdes på forskellige niveauer

  • DGI/Tennis Øst holder skumstævner og rød bold turneringer (primært om vinteren, men også nogle om sommeren)
  • Dansk Tennis Forbund (DTF) holder primært u 10 og u12-18 turneringer på hhv orange bane og stor bane. Disse er inddelt i forskellige niveauer.

Dermed er det for de yngste som oftest en god i det at starte med DG/Tennis Øst stævner og derefter gå over til DTF turneringer

Turneringerne hos DTF er inddelt i forskellige kategorier, hvor kategori 1 er stærkest og kategori 3 for de nyeste spillere. Det er derfor en god ide at starte med at tilmelde sig kategori 3 turneringer! Dog er der for u10 ikke differentiering efter styrke, idet nogle turneringer spilles som grøn bold og dermed forudsætter at man er mere øvet (end orange bold).

Brugerprofil og Licens

DGI/Tennis Øst stævner kræver ikke en særlig licens

For at spille individuelle turneringer hos Dansk Tennis Forbund skal man have en brugerprofil hos Dansk Tennis Forbund. Skal man spille andet end u8 og u10 kræver det normalt licens, som koster et gebyr, som betales til DTF.

Du kan se mere om oprettelse af profil og licens ved at klikke på bjælken nedenfor.

Bemærk : medlemmer i Humlebæk skal vælge Øresund Tennis som klub, når man opretter en profil. Spillere fra Fredensborg og Nivå-Kokkedal kan vælge enten Fredensborg/Nivå-Kokkedal eller Øresund Tennis.

Hvert forår skal licenser fornyes. I den forbindelse og/eller i løbet af sæsonen vil trænerteamet tage en snak med spilleren og evaluere foregående års indsats m.v. samt målsætninger for kommende sæson.

Opret brugerprofil her

Tilmelding til turneringer

Alle turneringer i DTF afholdes i dag via anvendelse af forbundets Tournament Software system. Det finder du ved at klikke på bjælken “DTF tilmelding”. Her finder du al information om alle turneringer og holdkampe mm – et univers af viden. Det kan tage lidt tid at blive helt fortrolig med – men brug 20-30 minutter på at lære det at kende. Så er du helt kørende og klar til at holde dig ajour og orienteret.

Skumtennis og visse andre turneringer afholdes af DGI i samarbejde med Tennis Øst. Her skal man tilmelde sig i DGI’s portal, som du finder her ved at klikke på bjælken “DGI tilmelding”. Det er lidt forskellig, hvor på siden, tilmeldingslinkene er – men gå til ”tennis” og så bliver man normalt guidet videre.

DTF tilmelding
DGI tilmelding

Betaling

Det koster typisk mellem 2 – 300 kr. at spille turnering, hvor man er garanteret to kampe. Det betaler man selv. Mange turneringer udbyder doubler. Det er typisk væsentlig billigere end single, og vi opfordrer til, at I tilmelder jer dette.

Vi afholder også så mange relevante turneringer som muligt på hjemmebane, og her deltagere spillere fra ØT klubberne gratis ved udendørsturneringer – og vi forventer god opførsel og hjælp, når/hvis vi beder om det fra både dig og dine fra forældre.

Krav til indsats

Som turneringsspiller modtager du meget træning og vi støtter med coaching etc. Samtidig stiller vi krav med hensyn til træningsindsats, opførsel og antal af turneringer.

For at blive turneringsspiller skal man yde sit bedste til træningen – hver gang ! Det skal selvfølgelig stadig være sjovt at træne hver gang – men turneringsspillere yder samtidig det optimale under træningen og er seriøse. Det er sjovt at gøre sit bedste !

Turneringsspillere træner i udgangspunktet minimum 3 gange om ugen. Det siger sig selv, at hvis man undtagelsesvist ikke kan komme til træning, melder man afbud til træneren i god tid.

Som turneringspiller forventes, at du deltager i Sjællandsmesterskaberne, turneringer i Øresund Tennis klubberne, klubmesterskaber samt mindst tre-fire andre turneringer i løbet af året. De som har rangering til det, skal også deltage i UM.

Krav til opførsel

I princippet stilles der ikke andre krav til turneringsspillere end i øvrigt i Øresund Tennis. Vi vil, at alle skal opføre sig pænt på banerne. Som turneringsspiller er du imidlertid et forbillede for andre og det er derfor ekstra vigtigt at huske at vi respekterer hinanden derved:

  • At vi taler pænt til hinanden
  • At vi opmuntrer hinanden
  • At vi dømmer fair i kampe og udviser fair play
  • At vi respekterer modstanderens kendelser
  • At vi til holdkampe bliver og venter til hele holdet har spillet færdig og i øvrigt støtter hinanden