ØRESUND TENNIS er navnet for det samarbejde, som er etableret mellem Humlebæk Tennisklub, Fredensborg Tennisklub og Nivå-Kokkedal Tennisklub. Der er tale om tre selvstændige klubber med egne vedtægter, generalforsamlinger etc. Men Øresund Tennis er et meget nært samarbejde, som formentlig ikke ses mange andre steder, hvor medlemmer i meget høj grad spiller med hinanden og træner sammen.

Øresund Tennis er samtidig optaget som binavn i vedtægterne for Humlebæk Tennisklub, og denne hjemmeside er dermed både hjemmeside for samarbejdet i Øresund Tennis og for Humlebæk Tennisklub. Formålet med Øresund Tennis samarbejdet er at skabe de bedste betingelser for medlemmerne, så vi kan tilbyde den bedste træning og de bedste rammer i øvrigt for et godt socialt liv i klubberne med mange spændende arrangementer.Det betyder, at vi organiserer træningen fælles, og man kan spille på hinandens baner.

Trænerne ansættes af Øresund Tennis (Humlebæk), men udfører træning på lige vilkår i alle klubber. Børnene (og seniorerne) er medlem i den lokale klub, hvor man også træner. I praksis betyder træningsfællesskabet derfor først og fremmest, at der er bedre ressourcer til at skabe kvalitet i træningen–og mulighed for flere og spændende arrangementer. Og man er altid velkommen i de ”andre” klubber i Øresund Tennis, hvis man vil booke bane der eller spille med på træningen (hvilket er udbredt blandt elitespillere). Samarbejdet giver også mulighed for at endnu flere børn får mulighed for at spille holdkampe, da alle holdkampe er med fælles hold på både junior-og seniorsiden (Nivå-Kokkedal har dog egne hold på seniorsiden). Karlebo Tennisklub er også med i Øresund Tennis samarbejdet i vintersæsonen med både baner og træning i HIC.

I 2020 opføres to udendørs padelbaner ved indendørstennisbanerne ved Humlebæk Idrætscenter, og vi er derfor fremover ikke “kun” Øresund Tennis, men ØRESUND TENNIS OG PADEL.

Har du spørgsmål til os, kan du altid kontakte formand Lars Gulmann på formand@oresundtennis.dk