Læs mere om at være turneringspiller i ØT

Individuelle turneringer

Øresund Tennis & Padel ønsker at støtte juniorspillere, som ønsker at udvikle sig og repræsentere klubben i holdkampe og ved individuelle turneringer. Spillere modtager støtte til seriøs træning og rådgivning og coaching til kampe. Samtidig stiller vi krav til spillerne.

Her på siden kan du læse mere om det at være turneringsspiller

Generelt om turneringer

Turneringer afholdes på forskellige niveauer

  • DGI/Tennis Øst holder skumstævner og rød bold turneringer (primært om vinteren, men også nogle om sommeren)
  • Dansk Tennis Forbund (DTF) holder primært u 10 og u12-18 turneringer på hhv orange bane og stor bane. Disse er inddelt i forskellige niveauer.

Dermed er det for de yngste/nye spillere som oftest en god i det at starte med DG/Tennis Øst stævner og derefter gå over til DTF turneringer

Turneringerne hos DTF er inddelt i forskellige kategorier, hvor kategori 1 er stærkest og kategori 3 og 4 for de nyeste spillere. Det er derfor en god ide at starte med at tilmelde sig kategori 4 turneringer, når man starter som u 12 eller ældre ! IMan skal have licens for at blive optaget i turneringer i u 12 – 18.

For u10 er der ikke differentiering efter styrke. I stedet er der to katagorier – hhv orange bold og grøn bold. Det er naturligt at starte med orange bold. Spillere i u 10 optages ikke efter styrke, men ved lodtrækning blandt alle tilmeldte, når der er flere tilmeldte end der er pladser til i turneingen. Bemærk i den forbindelse, at DTF prioritet til de spillere, som har købt licens (se nedf).

Brugerprofil og Licens

DGI/Tennis Øst stævner kræver ikke en særlig licens

For at spille individuelle turneringer hos Dansk Tennis Forbund skal man have en brugerprofil hos Dansk Tennis Forbund. Man skal tillige købe en licens.

Du kan se mere om oprettelse af profil og licens ved at klikke på bjælken nedenfor.

Bemærk : Du skal vælge Øresund Tennis & Padel som klub, når du opretter dig. Systemet kan ikke fange det, hvis du vælger Humlebæk eller Nivå-Kokkedal.

Hvert forår skal licenser fornyes. I den forbindelse og/eller i løbet af sæsonen vil trænerteamet tage en snak med spilleren og evaluere foregående års indsats m.v. samt målsætninger for kommende sæson.

Tilmelding til turneringer

Alle turneringer i DTF afholdes i dag via anvendelse af forbundets Tournament Software system. Det finder du ved at klikke på bjælken “DTF tilmelding”. Her finder du al information om alle turneringer og holdkampe mm – et univers af viden. Det kan tage lidt tid at blive helt fortrolig med – men brug 20-30 minutter på at lære det at kende. Så er du helt kørende og klar til at holde dig ajour og orienteret.

Skumtennis og visse andre turneringer afholdes af DGI i samarbejde med Tennis Øst. Her skal man tilmelde sig i DGI’s portal, som du finder her ved at klikke på bjælken “DGI tilmelding”.

Betaling

Det koster typisk mellem 2 – 300 kr. at spille turnering, hvor man er garanteret to kampe. Det betaler man selv. Mange turneringer udbyder doubler. Det er typisk væsentlig billigere end single, og vi opfordrer til, at I tilmelder jer dette.

Krav til træningsindsats og opførsel

Som turneringsspiller modtager du meget træning og vi støtter med coaching etc. Samtidig stiller vi krav med hensyn til træningsindsats, opførsel og antal af turneringer.

TRÆNINGSINDSATS
For at blive turneringsspiller skal man yde sit bedste til træningen – hver gang ! Det skal selvfølgelig stadig være sjovt at træne hver gang – men turneringsspillere yder samtidig det optimale under træningen og er seriøse. Det er sjovt at gøre sit bedste !

Turneringsspillere træner i udgangspunktet minimum 4 gange om ugen. Det siger sig selv, at hvis man undtagelsesvist ikke kan komme til træning, melder man afbud til træneren i god tid.

Som turneringspiller forventes, at du deltager i Sjællandsmesterskaberne, turneringer i Øresund Tennis klubberne, klubmesterskaber samt mindst tre-fire andre turneringer i løbet af året. De som har rangering til det, skal også deltage i UM. De præcise krav til antal turneringer ses i afsnittet om tilmelding til træning.

GOD OPFØRSEL
God opførsel og fair play er en selvfølge! Vi vil, at alle skal opføre sig pænt på banerne uanset om man er begynder, breddespiller eller blandt vores allerbedste spillere. Som turneringsspiller er du et forbillede for andre og det er derfor ekstra vigtigt at huske at vi respekterer hinanden derved:

At vi taler pænt til hinanden

At vi opmuntrer hinanden

At vi dømmer fair i kampe og udviser fair play

At vi respekterer modstanderens kendelser

At vi til holdkampe bliver og venter til hele holdet har spillet færdig og i øvrigt støtter hinanden

Infomøder

Vi holder løbende infomøder om det at være turneringspiller. Følg med her på siden, i nyhedsbreve på FB m.v. om, hvornår vi holder næste infomøde.

Share This Page, Choose Your Platform!

Holdkampe

15. juni 12:00-18:00

ØT U 12 KAT 1

18. juni-23. juni

Tilmeld dig vores nyhedsbrev